La seva empresa necessita realment un departament de màrqueting?

Home / General / La seva empresa necessita realment un departament de màrqueting?

La seva empresa necessita realment un departament de màrqueting?

I si és així, ens hem de centrar únicament amb la ‘P’ de prommotion o bé amb altres com product, price i place.

Molts CEO de les empreses es pregunten i reflexionen sobre aquestes qüestions, si les funcions que es realitzen són les correctes, si disposen de la dimensió adequada, si s’hauria d’ampliar, reduir o fins i tot eliminar.

A principis dels 90 sabem que les empreses van començar a canviar el nom del vicepresident de màrqueting pel de director executiu de màrqueting i va ser més que un canvi de paraules. Doncs el màrqueting passava a estar en mans d’un director executiu que s’unia a altres directors executius com el director general, financer, de comunicació, etc.

Actualment, hi ha uns 3.000 directors de màrqueting (CMO) a estats units, pocs països més han nombrat un CMO a la seva empresa.

Oficialment els CMO son responsables de 6 tasques:

  1. Monitoritzar l’àmbit del consumidor, representar la veu del client i liderar un desenvolupament amb una forta orientació cap al client per a aconseguir la seva retenció i fidelització.
  2. Recopilar informació sobre el punt de vista del client per ajudar a desenvolupar nous productes i serveis i aconseguir uns objectius creixents.
  3. Ocupar-se de la imatge corporativa i de la marca.
  4. Renovar la tecnologia de màrqueting i les habilitats i capacitats de l’empresa.
  5. Comptabilitzar els resultats financers de les activitats de màrqueting, campanyes, etc.
  6. Aportar coneixements i establir sinergies.

Algunes empreses consideren que el màrqueting es massa important per a deixar-lo únicament en mans del departament de màrqueting i creuen que ha de ser responsabilitat de tots els integrants de l’empresa, això si, un CMO s’ha de centrar com a mínim amb algunes de les sis activitats que em esmentat anteriorment.

Tot i el departament de màrqueting, bona part de les organitzacions saben que han d’afegir a les seves eines de màrqueting experts amb les xarxes socials i màrqueting online.

Des de fa mig any aproximadament, Dominique Turpin, president de la IMD Business School a suïssa, enterra al CMO i fa aparèixer la nova figura CCO (director de clients) que serà l’encarregat de conèixer als clients, saber el que volen i cap a on volen anar.

Recommended Posts
Contacta

No estamos siempre, pero envíanos un correo electrónico y contactaremos contigo lo antes posible.

¿No lo puede leer? Actualíze. captcha txt