Com captar l’atenció dels nostres clients generant continguts d’interés

Home / General / Com captar l’atenció dels nostres clients generant continguts d’interés

Com captar l’atenció dels nostres clients generant continguts d’interés

Com s’aconsegueix atraure clients amb un entorn de saturació publicitària? Captant la seva atenció i facilitant que ens trobin amb el ‘inbound marketing’ i, amb especial, amb el màrqueting de continguts (content màrqueting).

Vivim en un entorn d’excessos, tant amb el que es refereix a l’oferta mediàtica (multitud de canals de televisió, revistes i diaris, llibres per a llegir als nostres dispositius electrònics o tabletes,,…) com al nostre entorn professional (correus electrònics, comentaris a les xarxes socials, vídeos, webs…). Aquesta abundància d’informació s’ha anomenat com a ‘infoxicació‘ o ‘sobrecarrega informativa‘.

Als dos factors mencionats, a més, hem d’afegir un tercer, la saturació de publicitat a la que estem exposats a través de cents d’anuncis als mitjans, marquesines amb publicitat exterior a cada cantonada, trucades telefòniques, etc… Aquesta saturació cada cop és menys efectiva per que el client s’envolta cada cop més amb una espècie de cuirassa contra aquests atacs comercials.

Per tant, per tenir èxit amb els continguts que generem hem de:

  1. Crear contingut atractiu
  2. Saber que el públic al que va dirigit vulgui consumir-lo

Si ho fem bé, fins i tot, voldran pagar per aquests continguts.

Però perquè un contingut és atractiu?

Davant un escenari saturat de continguts i de canals d’informació, hem d’estsr segurs de que serem capaços de captar l’atenció del nostre públic abans de posar en marxa alguna acció de màrqueting de continguts. Però, quin tipus de contingut és capaç de captar aquesta atenció?

Per preparar una estratègia de màrqueting de continguts efectiva abans hem de fer-nos força preguntes, de les quals dos marcaran la resta del procés:

  1. Quina és la meva audiència?
  2. Què li pot interessar a la meva audiència?

Hem de crear un bon contingut, posar-nos al lloc del client i pensar com ens agradaria què ens tractés una empresa com la nostra, hem d’intentar anar sempre un pas per davant dels consumidors perquè com deia Steve Jobs: “Pots preguntar als teus clients què volen i mirar de fer-ho, però mentrestant ho estàs preparant, ells ja voldran una altra cosa“.

Recent Posts
Contacta

No estamos siempre, pero envíanos un correo electrónico y contactaremos contigo lo antes posible.

¿No lo puede leer? Actualíze. captcha txt